food & drinks

Sara bakt roze pompelmoes in de oven

Fruit, ik eet dat wel graag. Al moet ik me soms al eens forceren om m’n dagelijkse hoeveelheid vitamientjes binnen te krijgen. En ja, sommige fruitsoorten eet ik liever dan andere. Pompelmoes is zo een stuk fruit dat ik net iets minder graag eet. Vooral omdat het bitter is, ik ben eerder fan van het zoete fruit. Het mag dan wel een bitter stuk fruit zijn, het zou wel érg goed en gezond voor je zijn. Daarom ging ik op zoek naar een manier om van dit bittere fruit een lekkernij te maken. Net op dat moment lees ik in m’n feedreader op de blog aBeautifulMess (geweldige blog van Elsie & Emma) de blogpost over gebakken fruit, in de oven. Tussen het gebakken fruit zag ik een roze pompelmoes liggen en ik wist dat ik dit moest uitproberen.

Hoe bak je een roze pompelmoes in de oven?

Erg eenvoudig:

  1. Verwarm je oven tot 200°C
  2. Snij de pompelmoes in 2 delen
  3. Prik wat in het vruchtvlees zodat de suiker goed opgezogen kan worden door de pompelmoes
  4. Strooi (rijkelijk) bruine suiker (of honing) over de pompelmoes
  5. Zet beide helften op een bordje en zet voor een kwartiertje in de oven op 200°C

Nadat ik de pompelmoes uit de oven heb gehaald, heb ik de pompelmoes even laten rusten of afkoelen. Nadat ik hem een 5-tal minuutjes heb laten rusten was hij klaar om op te eten! Perfect! Niet te warm, maar lekker lauw. Heerlijk zo’n in de oven gebakken pompelmoes met wat suiker over gestrooid! Voor herhaling vatbaar! Pompelmoes in de oven gebakken Heb jij dit al geprobeerd?