food & drinks

Sara maakt Tomatensalsa Sammies

December is traditioneel een maand dat er lekker gegeten en gedronken wordt. Speciaal voor deze feestmaand heb ik samen met Filip een volledige “paleo proof” menu samengesteld. Een gezond kerstmenu of eindejaarsmenu dus :-)

Als de gasten binnenkomen, krijgen ze een glas cava of champagne en wat hapjes:

Spekjes met tomatensalsa

Het was eigenlijk de bedoeling om deze Guacamole Sammies te maken, maar als we aan de hapjes begonnen merkten we dat de avocado nog niet rijp genoeg was. De spekjes waren al klaar, dus ging ik op zoek naar een alternatief voor de guacamole/avocado. We hadden nog enkele tomaten in de frigo liggen en zo maakten we “tomatensalsa à l’improviste”.

Tomatensalsa:

  • 2 tomaten in stukjes gesneden (pitjes verwijderen)
  • 1 sjalot
  • rode pesto
  • peper
Bereiding:
  1. De tomaten in kleine blokjes snijden en de pitjes verwijderen,
  2. Sjalotjes klein snijden,
  3. alle ingrediënten erbij en klaar.
  4. Je kan eventueel nog afwerken met wat geraspte kaas (maar dan is het niet helemaal paleo meer)

Spekjes:

De spekjes heb ik volgens het recept van de guacamole sammies in de microgolfoven klaargemaakt. Op voorhand had ik het spek al versneden in kleinere stukken.

Bereiding:

De kleinere stukken heb ik in keukenpapier gewikkeld, op een bordje en zo de microgolf in voor enkele minuten. Hoelang de spekjes precies in de microgolfoven moeten, hangt een beetje af van de kracht van je microgolf. Zelf heb ik de spekjes zo’n 2 à 3 minuutjes op 700 watt in de microgolf geplaatst.

Nadat de spekjes uit de microgolf komen, laat je ze best even afkoelen voor je ze bedekt met de tomatensalsa of guacamole. Anders wordt de tomatensalsa lauw en het spekje wak.

Spekjes met tomatensalsa

Smakelijk!