Een poos geleden contacteerde Alpro me met de vraag of ik wilde meewerken aan het project, 365 breakfasts. Ontbijten maken met Alpro Soya producten? Dat zag ik helemaal zitten! Samen met 25 andere europese bloggers heb ik verschillende ontbijten klaargemaakt en gefotografeerd.Vanaf nu zal ik geregeld een ontbijt, inclusief recept ,op mijn blog neerpennen.
Mensen die me een beetje kennen, weten dat ik ervan hou om lekkere dingen klaar te maken en dan nog het liefst op de “quick and dirty” manier. Snel iets lekker in elkaar flansen, dat doe ik graag :-)
’s Morgens tijdens de week sta ik meestal net te laat op zodat ik niet veel tijd heb voor een ontbijt. Dit is het perfecte recept voor een snel & lekker ontbijt.
Gebakken appeltjes met yoghurt:
Wat heb je nodig voor 1 persoon?
- 1 appel
- kaneel
- honing
- 1 klein potje yoghurt (in het Alpro assortiment hou ik het meest van de vanille yoghurt)
- (gedroogde kikkererwten)
- wat boter
Zo maak je het:
- schil de appel, verwijder het klokhuis & snij de appel in schijfjes
- verwarm de pan, smelt de boter tot ze goudgeel ziet en doe er de appelschijfjes in
- verwarm de appelschijven (of blokjes) op een (zeer) laag vuurtje
- strooi wat kaneel over de appels
- draai de appelschijven om en bak ze nog even verder
- omdat sommige appels wat zuur kunnen zijn, giet ik nog een (heel) klein beetje honing over de appelschijven (net voor ik de appelschijven op m’n bord leg)
Als ik veel honger heb, of geen yoghurt in huis heb, bak ik gewoon 2 appels. Dan snij ik de appelschijven wel in kleine vierkantjes, dit bakt makkelijker & dan kan ik beide appels in 1 pan klaarmaken.
Omdat de appels op een heel laag vuur gaar worden gebakken, heb ik gerust nog de tijd om me snel op te maken of om m’n haren in de plooi te leggen :-)
Smakelijk!