Ik heb het al geschreven dat ik afgelopen zondag een zeer leuke dag heb gehad. Ik heb smoothies, koekjes en taart gemaakt.
Eigenlijk was dit een beetje de start van de Week van de Smaak.
Omdat het deze week de Week van Smaak is, geef ik jullie hier graag een receptje mee van de overheerlijke koekjes die we gemaakt hebben op de BGGD bij Mmmmh.
Ik heb gekozen voor dit recept omdat het ongelooflijk simpel is om klaar te maken én omdat de koekjes overheerlijk zijn!
Wij hebben het deeg uitgesmeerd op de bakplaat. Als het deeg gebakken was, hebben we dan vierkantjes uitgeduwd zodat we echte koekjes hadden. Je kan het deeg ook gewoon al in hoopjes verdelen zodat je het niet hoeft uit te steken. De koekjes doen me denken aan die overheerlijke “New Yorkers” en ik noem ze dan ook zo.
Wat heb je nodig?
- 300 gr bloem
- 200 gr boter
- 150 gr suiker
- 150 gr bruine (kandij)suiker
- 2 koffielepels vanille extract (of essence gelijk ze zeggen)
- 100 gr chocolade 61% (in kleine stukjes)
- 5 koffielepels bakpoeder
- 150 gr walnoten (gepeld, logisch)
- 5 dooiers
Wat doe je best even op voorhand?
- Over voorverwarmen op 190°C
- Bakpapier op de bakplaat leggen
Koekjes maken:
- Kneed de boter tot een zachte (smeuïge) smurie. Als de boter goed zacht is, doe je er de suiker bij tot het terug een zacht geheel wordt.
- Voeg er het vanille extract, de eigelen en het bakpoeder eraan toe.
- Goed mengen.
- Doe de bloem bij het mengsel. Als de bloem goed in het deeg zit, doe je er de walnoten bij.
- Verdeel het deeg over de bakplaat (waar je op voorhand een vel bakpapier hebt opgelegd). Strijk het deeg platter zodat het ongeveer 1 cm dik is.
- Steek de bakplaat met het deeg voor een 10-tal minuutjes in de oven op 190°C. (of tot wanneer het deeg lekker krokant is)
- Pas als het deeg klaar is, voeg je er de chocolade stukjes aan toe. Als je dit eerder zou doen, verbrand de chocolade gewoon (bweik)
- Laat het deeg wat afkoelen. Klaar om te smullen!
Foto: My Food Obsession